Afbeelding

Worstmakerij

Van onze worstsoorten en vleeswaren komt 80-85% uit eigen worstmakerij. Dat wil dus zeggen dat bijna al onze producten ambachtelijk bereid worden en dus ook een eigen karakteristieke smaak hebben.

Enkele toppers

  • Metworst
  • Gekookte ham
  • Gebraden gehakt

Onze producten worden regelmatig gekeurd door TNO Voeding en door Het Worstmakers Gilde. Bij de laatste keuring hebben onder andere de volgende producten goud gescoord.

  • Runderrookvlees
  • Gebraden karbonade
  • Hamworst
  • Berliner
  • Corned beef
  • Leverworst

In het verleden zijn wij twee keer worstmakerij van het jaar geweest (Nederlands kampioen worst maken van Het Worstmakers Gilde). In 2001 heeft Wilbert Wijnands deelgenomen aan de cursus Meester Worstmaker. Tijdens de cursus kwamen 6 verschillende worst categorieën aan bod, waarover theoretische kennis verworven moest worden en tevens 2 producten werden gekeurd. Om het diploma te behalen moesten alle producten het goudcertificaat scoren en de theoretische kennis moest gemiddeld een 7 of hoger scoren.

Kalfsvlees

Wij verkopen alleen vers Hollands kalfsvlees. Heerlijk en zacht van smaak.
Ons kalfsvlees is vers op voorraad vanaf elke vrijdag.

  • Kalfslappen
  • Kalfsoester
  • Kalfsschnitzel
  • Kalfsgehakt
  • Kalfspoulet

Hebt u speciale wensen, dan regelen wij dat graag voor u.


Varkensvlees

Ons varkensvlees is afkomstig van Ruyghveen varkens. 

Onze specialiteiten

  • Varkenshaas tournedos
  • Ham-asperge rolletje (seizoensgebonden)
  • Schnitzel van het huis

Lees meer over het varkensvlees van Ruyghveen >>


Lamsvlees

Ons lamsvlees is afkomstig uit Nieuw-Zeeland.

  • Lamsrack gemarineerd/ ongemarineerd
  • Lamsfilet gemarineerd/ ongemarineerd
Afbeelding

Rundvlees

Voor ons rundvlees hebben wij nog een eigen mester. Deze mest het rund op de juiste rijpheid, waarna het geslacht wordt en wij het zelf verwerken tot mooie lapjes vlees.

Wij slachten uitsluitend Belgische Blauwe runderen, omdat wij van mening zijn dat dit een heerlijk mals stukje vlees is.

De kroon op uw diner!!

Kip

Onze kip komt van een poelier uit de omgeving. Naar wens is ook biologische of scharrelkip op bestelling verkrijgbaar. Wij hebben nu ook kippoulet in de toonbank op voorraad voor u.

Ook vindt u bij ons Tante Door kip in de toonbank. Deze kip is 100% Hollades en groeit op met een natuurlijk dag- en nachtritme. Ook beschikt de kip continue over vers water en graan. Lees meer over deze kip op www.tantedoorkip.nl.

Afbeelding

Ruyghveen

Als Ruyghveen geloven wij in het optimaal genieten van een heerlijk stuk varkensvlees uit de peel. Wij garanderen smaak en kwaliteit, omdat wij als lokale en gepassioneerde slager, slachter en varkenshouders verbindingen leggen en nauw samenwerken. Wij beloven met trots Ruyghveen, vlees met peelkarakter!

Ketenkracht

In het achterland van de Limburgse Peel is een unieke, lokale samenwerking tussen vier varkenshouders, een slager en een slachter ontstaan. Samen maken ze zich sterk voor het concept Ruyghveen, vlees met peelkarakter.

Het doel? U laten genieten van een lekker en kwalitatief stuk vlees van varkens die zijn geboren, opgegroeid en verwerkt in de Peel. Transparantie in de complete keten is daarbij de leidraad. Van big tot braadworst; varkenshouders, slachter en slager zijn bekend. U weet dus precies wat voor vlees er op uw bord ligt.

Lees meer op www.ruyghveen.nl.