Afbeelding

Aspergetijd

In het aspergeseizoen leveren wij vele mogelijkheden op dit gebied. Asperges vragen om speciale aandacht en speciale ham en wijn. Hieronder noemen wij een paar lekkere gerechten met asperges.

Aspergebeenhamschotel

Een heerlijke aspergeschotel uit eigen keuken. De aspergeschotel wordt vers bereidt uit aardappelpuree, asperges, gekookte ham en Hollandaise saus. U hoeft het gerecht alleen nog even op te warmen in oven of magnetron.

Aspergesoep

Een echte delicatesse is de aspergesoep met verse asperges.

Ham-asperge-eisalade

Heerlijke salade van ham, asperge en ei.

Ham-asperge rolletje

Gemarineerd filetlapje, gevuld met een plakje gekookte ham en verse asperges. Circa 5 minuten braden.

Vleeswaren met ham-aspergedruppel

Een aspic van kruidenkaas met asperges in gekookte ham.

Eigengemaakte aspergegebraad

Een spekrollade gevuld met boterhamworstdeeg met stukjes groene asperge en gekookte ham.

TIP voor uw aspergediner

Voor uw aspergediner adviseren wij onze gekookte of gegrilde ham. Daarbij mag een Hollandaise saus niet ontbreken. Beide zijn in onze winkel te verkrijgen. Verder adviseren wij als wijn de Pinot blanc uit de Elzas. Bij uw aspergediner smaakt vooral aardappelpuree erg lekker.


Specialiteiten van de week

Wij proberen u steeds weer opnieuw te verrassen met nieuwe specialiteiten.

Verrassende suggesties

Braadsleetje kip met brie

Stukjes Caribische kipfilet omwikkeld met ontbijtspek en brie in een braadsleetje. U hoeft deze alleen nog in de oven te garen. 1 sleetjes is voor 2 personen.

Schnitzelrolletje speciaal

Een spies van varkensschnitzel, Parmaham, zongedroogde tomaatjes en rucola.

Gilde medaillons

Filetlapje gevuld met spekjes, champignons en champignonroomsaus. 

Gevulde kipfilet

Een kipfilet gevuld met een plakje rauwe ham en gekruid gehakt. Rondom is deze pikant gekruid.

In ons vleeswaren assortiment

Asperge gebraad

Spekrollade gevuld met asperges.

Eirollade

Een rollade gevuld met ei.


Limburgse streekspecialiteiten

Naast onze gewone specialiteiten hebben wij ook Limburgse streekspecialiteiten. Heerlijke specialiteiten die uit onze omgeving komen.

  • Asselts paere kruutje
  • Limburgse pastasaus
  • Augurkjes zoet/zuur
  • Mosterddressing van Juulz uit Velo

Streekspecialiteit metworst

Dé specialiteit van ons is onze eigengemaakte metworst. Deze wordt al meer dan 50 jaar volgens een vast receptuur gemaakt. Na al deze jaren is onze metworst "wereldberoemd" in Maasbree en omgeving. Deze metworst bestaat uit een combinatie van varkensvlees en rundvlees.

Prijs per stuk: € 4,90
Gewicht is circa 300 gram.

Onze metworst is bekroond met goud!
Afbeelding
Afbeelding

Beenhammetjes

Een specialiteit van Gildeslagerij Wijnands.

Bereidingsadvies

Het hammetje in de pan even rondom aanbraden en daarna nog ongeveer 1 uur in de oven op 150° C, dit geldt voor en hammetje van 1 kilo.
Lekker bij dit hammetje zijn onze honingmosterdsaus of grand veneursaus. Deze sauzen kunt u in een vuurvast kommetje enkele minuten bij het hammetje in de oven zetten.

Wanneer het hammetje gaar is, dit in plakjes snijden en de warme saus erbij serveren.

De beenhammetjes zijn per 1 kilo of per 500 gram verkrijgbaar.

Nu met een gratis bakje honing-mosterdsaus om mee op te warmen!

Soepen

Soep, heerlijk bij de lunch, als voorgerecht of als complete maaltijd. Onze soepen worden in eigen keuken gemaakt van verse ingrediënten en specerijen. Na de bereiding wordt de soep gelijk ingevroren, hierdoor blijft de kwaliteit bestaan.

Wij leveren de soepen per halve liter en per hele liter.

Online bestellen >>
  • Goulashsoep
  • Chinees tomatensoep
  • Champignonsoep
  • Rundvleessoep
  • Aspergesoep (alleen tijdens seizoen)
  • Erwtensoep
  • Licht gebonden kerriesoep
  • Bospaddenstoelensoep